Jautienos sprandinės troškinys su raudonuoju vynu

Jautienos sprandinė Jautienos sprandinė
Laikas 240 min
Porcijos 8 porcijos
Ingredientai
  • 1 kg jautienos sprandinės „Feel the beef“
  • 100 g vytinto prosciutto kumpio
  • Alyvuogių aliejus
  • 200 g morkų
  • 200 g svogūnų
  • Druska, pipirai, miltai
  • 300 ml raudonojo vyno
  • 300 ml jautienos sultinio
  • Padažo „Heinz Firecracker“
  • 4 skiltelės česnako
  • Čiobrelis, laurų lapai
Gaminimo eiga
  1. Įkaitiname keptuvę su aliejumi, apkepame juostelėmis pjaustytą kumpį ir trumpam paliekame.
  2. Jautienos sprandinę supjaustome stambiais kubeliais ir apskrudiname. Atskirai apkepame tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus. Tuomet sudedame jautieną bei kumpį, pagardiname druska ir pipirais. Viską apibarstome miltais ir vėl gerai apkepame.
  3. Apkeptą mėsą su daržovėmis sudedame į troškintuvą, užpilame vynu bei sultiniu (mėsa turėtų būti apsemta). Įdedame padažo „Firecracker“, smulkinto česnako, čiobrelio, laurų lapų.
  4. Uždengiame folija arba dangčiu ir kepame 160 ℃ orkaitėje 2–4 val. (kepkite tol, kol įsmeigus medinį pagaliuką mėsa bus minkšta)
  5. Patiekdami pabarstykite mėgstamais žalumynais.
Grįžti