1-1,5 kg sausai brandinto mėsinio galvijo nugarinės kepsnio „Tomahawk Feel the Beef“
2 g šviežio čiobrelio
1 g rūkytos paprikos
1 g kajeno pipirų
Druskos
Grūstų pipirų
3 g česnakų granulių
40 g alyvuogių aliejaus
40 g sviesto
200 g smidrų
100 g vytinto kiaulienos kumpio Prosciutto Crudo SAN VINCENZO
150 g keptų bulvių
100 g kąstinio
Žalumynų
Gaminimo eiga
Kepsnį Tomahawk pašlakstykite aliejumi ir pamarinuokite su sausais prieskoniais ir čiobreliu. Marinuotą mėsą apkepkite aliejaus – sviesto mišinyje ant keptuvės iš visų pusių ir dėkite į iki 180 C įkaitintą orkaitę.
Kepkite apie 30 min. Siekiant užtikrinti mėsos sultingumą bei norimą iškepimo laipsnį, rekomenduojame matuoti vidinę temparaturą. Ji turėtų būti nuo 60 iki 64 C (jei pageidaujame rožinio viduje kepsnio). Gerai keptas – 70 C. Galite mėsą kepti, suvynioję į foliją. Patiekite su padažais ir karštais garnyrais.
Keptų smidrų paruošimas: smidrus apvirkite ir susukite į vytintą kumpį. Kepkite orkaitėje 180 C apie 10 min. Kartu apkepkite virtas bulves, apvoliotas kapota žaluma.