Jautienos „Tomahawkas“ su smidrais

Nugarinė Nugarinė
Laikas 40 min
Porcijos 8 porcijos
Ingredientai
  • 1-1,5 kg sausai brandinto mėsinio galvijo nugarinės kepsnio „Tomahawk Feel the Beef“
  • 2 g šviežio čiobrelio
  • 1 g rūkytos paprikos
  • 1 g kajeno pipirų
  • Druskos
  • Grūstų pipirų
  • 3 g česnakų granulių
  • 40 g alyvuogių aliejaus
  • 40 g sviesto
  • 200 g smidrų
  • 100 g vytinto kiaulienos kumpio Prosciutto Crudo SAN VINCENZO
  • 150 g keptų bulvių
  • 100 g kąstinio
  • Žalumynų
Gaminimo eiga
  1. Kepsnį Tomahawk pašlakstykite aliejumi ir pamarinuokite su sausais prieskoniais ir čiobreliu. Marinuotą mėsą apkepkite aliejaus – sviesto mišinyje ant keptuvės iš visų pusių ir dėkite į iki 180 C įkaitintą orkaitę.
  2. Kepkite apie 30 min. Siekiant užtikrinti mėsos sultingumą bei norimą iškepimo laipsnį, rekomenduojame matuoti vidinę temparaturą. Ji turėtų būti nuo 60 iki 64 C (jei pageidaujame rožinio viduje kepsnio). Gerai keptas – 70 C. Galite mėsą kepti, suvynioję į foliją. Patiekite su padažais ir karštais garnyrais.
  3. Keptų smidrų paruošimas: smidrus apvirkite ir susukite į vytintą kumpį. Kepkite orkaitėje 180 C apie 10 min. Kartu apkepkite virtas bulves, apvoliotas kapota žaluma.
Grįžti