Paruoškite daržoves – svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, salierą – griežinėliais, česnaką smulkiai sukapokite. Nulupkite morkas ir obuolį, supjaustykite stambesniais kubeliais. Bulves gerai nuplaukite (skusti nebūtina), supjaustykite vienodo dydžio stambiais gabalais.
Ketaus puode (ar puode storu dugnu) įkaitinkite aliejų. Mėsos gabaliukus kartu su miltais, žiupsneliu druskos ir pipirų sudėkite į maišelį ir gerai pakratykite. Sudėkite į puodą ir kepkite, kol mėsa apskrus iš visų pusių, apie 10 min.
Laikas pomidorų pastai – įmaišykite ir kepkite, kol pasta vos paruduos, apie 2 min. Supilkite raudonojo vyno actą ir kaitinkite dar 2 min., kol nuo dugno atšoks visi prikepę gabalėliai.
Suberkite svogūną, salierą ir česnaką, kepkite 3–4 min., kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite likusius ingredientus, išskyrus šalavijus, spanguoles ir petražoles. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite mažiausiai 1 val., kol jautiena palietus šakute tiessiog byrės. >> Jei naudojate karščiui atsparų ir orkaitei saugų puodą, uždengtą troškinį galite dėti į 180 °C orkaitę ir kepti 3½–4 val.
Galiausiai įmaišykite smulkintą šviežią šalaviją ir spanguoles, virkite dar 10 min. Troškinį nukelkite nuo ugnies, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Patiekite su šviežiomis petražolėmis ir šalaviju (jei liko) papuošimui.