Geriausia troškinį gaminti ketaus puode. Jei neturite, pradžioje viską apkepinkite keptuvėje ir vėliau perkelkite į puodą, tinkamą troškinimui.
Puode įkaitiname aliejų ir ant didelės kaitros apkepiname kiekvieną jautienos gabalėlį po 2 minutes iš kelių pusių, kad kraštai paruduotų. Mėsa neturi pilnai iškepti, reikia tik apskrudinti. Apskrudintus jautienos gabalėlius pabarstome druska, pipirais ir atidedame.
Į puodą pilame dar šiek tiek aliejaus, dedame smulkintą svogūną ir morkas. Maišydami kepiname kelias minutes. Šalia suberiame perpus perpjautus pievagrybius, įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Apkepintas daržoves pabarstome druska ir pipirais. Prie daržovių beriame miltus ir maišydami kepiname minutę.
Į puodą pilame vyną ir kaitiname kelias minutes, kol išgaruoja alkoholis.