Kalėdinės brusketos su steiku, bri sūriu ir spanguolėmis
Nugarinė
30 min
4 porcijos
Ingredientai
1 “Feel the Beef” jautienos nugarinės „Strip Steak” arba antrekoto
1 bagetės
1 Bri sūrio trikampiuko
šviežių rozmarino šakelių
kelių malūnėlio pasukimų pipirų
kelių malūnėlio pasukimų druskos
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
Spanguolių padažui:
1 stiklinės šviežių spanguolių
1 apelsino sulčių ir smulkiai nutarkuotos žievelės
2-3 šaukštų rudojo cukraus
Gaminimo eiga
Valandą prieš gaminant, mėsą išimkite iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Brandintos mėsos neplaukite, tik nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite saikingai druska ir juodaisais pipirais patepkite alyvuogių aliejumi.
Kol mėsa šyla, paruoškite spanguolių padažą. Smulkiai nutarkuokite apelsino žievelę, išspauskite sultis, supilkite kartu su spanguolėmis ir cukrumi į indelį, kuriame virsite padažą. Virkite apie 20 minučių, nesutęžusias uogas paspauskite šaukštu, kad gautųsi vientisas padažas, be sveikų uogų. Palikite padažą praaušti.
Įkaitinkite kepsninę iki vidutinio karščio. Mėsą kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės, jei mėsos šone yra riebalinio sluoksnio, laikydami ją su žnyplėmis taip pat pakaitinkite, kad apkeptų. Pamatuokite kepsnio temperatūrą, ji turėtų siekti apie 55-57 laipsnių C. Mėsą išimkite iš kepsninės ant lėkštės, uždenkite folija ir palikite 5 minutes pailsėti.
Bagetę supjaustykiyte riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir trumpai apkepkite vartydami kepsninėje ant grotelių. Ant duonos tepkite dar šilto spanguolių padažo, uždėkite riekelę bri sūrio, kelis gabalėlius pjaustytos jautienos, apibarstykite maltais pipirais, puoškite rozmarino šakele ir spanguolėmis. Užkandis skanus tiek šiltas, tiek ir jau atšalęs.