Kelių įvairių rūšių pomidorų (žinoma, gali būti ir vienos rūšies)
1 mocarelos rutuliuko
Šviežio baziliko | Patiekimui
Pesto padažui reikės:
1 stiklinės suspaustų baziliko lapelių
1 v.š. kedro riešutų arba saulėgrąžų
25 g tarkuoto parmezano
1 skiltelės česnako
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. citrinos sulčių
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
Ruošiame jautieną: kambario temperatūros jautieną dedame į stipriai įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais, leidžiame mėsai pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes. Po to supjaustome plonomis juostelėmis.
Ruošiame pesto: visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
Pomidorus ir mocarelą supjaustome griežinėliais.
Į lėkštes dedame pomidorus, mocarelą ir jautienos juosteles. Gardiname pesto padažu, šlakeliu alyvuogių aliejaus, druska, pipirais ir šviežio baziliko lapeliais.