Marmurinis nugarinės steikas su kiaušiniu, smidrais ir pomidorais

Nugarinė Nugarinė
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Hollandaise padažui reikės:

  • 3 kiaušinių trynių
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 1 v. š. vandens
  • 115 g sviesto
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Į kepimo indą dedame pomidoriukus. Apšlakstome juos alyvuogių aliejumi, apibarstome druska bei pipirais ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min.
  2. Ruošiame Hollandaise padažą: į kokteilinę dedame kiaušinių trynius, pilame po 1 v. š. citrinos sulčių ir vandens, beriame druskos bei pipirų. Mažame prikaistuvyje išlydome sviestą, kol šis pradeda burbuliuoti. Įjungiame kokteilinę ir uždengę ją plakame trynius kelias sekundes. Tuomet, vis dar plakant, atsargiai šiek tiek pradarome kokteilinę ir labai lėtai pilame lydytą sviestą. Baigę pilti sviestą, gausime Hollandaise padažą, kurį supilame į indelį ir dedame į šilto, bet ne karšto vandens vonelę, kol gaminsime kitus ingredientus.
  3. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Dedame smidrus, smulkintas česnako skilteles, pilame šlakelį citrinos sulčių, beriame druskos bei pipirų. Kepame apie 3-5 minutes.
  4. Įkaitiname kitą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame jai pastovėti 5-10 min.
  5. Verdame kiaušinius be lukšto. Giliame prikaistuvyje užverdame vandenį. Po vieną kiaušinį įmušame į mažą sietelį ir leidžiame nuvarvėti skysčiui. Atsargiai įleidžiame po vieną kiaušinį į vandenį ir verdame apie 3 minutes ant mažos kaitros.
  6. Pjauname avokadą pusiau, išimame kauliuką, išskobiame ir supjaustome riekelėmis.
  7. Lėkštėse dėliojame steiko juosteles, apkeptus smidrus ir pomidoriukus, avokado riekeles, kiaušinius. Patiekiame su Hollandaise padažu.
Grįžti