150 ml sauso raudonojo vyno (galite keisti sultiniu)
750 ml jautienos sultinio
1 a.š. džiovinto čiobrelio
3 lauro lapų
3 vidutinio dydžio bulvių
Šviežių petražolių (patiekimui)
Gaminimo eiga
Kambario temperatūros jautieną pabarstome druska ir pipirais.
Ketaus puode arba keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant didelės kaitros apskrudiname jautienos gabalėlius iš abiejų pusių po 3 minutes, kol kraštai stipriais apskrunda. Jautieną kepame per 2 kartus, nes svarbu, kad skrudinami gabalėliai per daug nesiliestų tarpusavyje – kitu atveju mėsa ne apskrus, o troškinsis. Apskrudintą jautieną atidedame.
Apkepiname svogūno griežinėlius, smulkintą česnaką ir morkų griežinėlius kelias minutes.
Ant daržovių beriame miltų, išmaišome.
Dedame vorčesterį ir pomidorų pastą, išmaišome.
Supilame vyną ir gerai pakaitiname ant didelės kaitros keletą minučių, kad nugaruotų.
Troškiname uždengus dangčiu ant nedidelės kaitros, kad padažas vos burbuliuotų, 1,5 val.
Po pusantros valandos suberiame stambiais gabalėliais pjaustytas bulves ir troškiname ant nedidelės kaitros (kad padažas vos burbuliuotų) be dangčio dar valandą.
Patiekiant pabarstome petražolėmis. Skanu valgyti su šaukštu graikiško jogurto ar grietinės – sušvelnina skonį.