Korėjietiškas BBQ burgeris

Maltiniai mėsainiams Maltiniai mėsainiams
Laikas 30 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai

Korėjietiškam BBQ padažui reikės:

  • 50 ml sojų padažo
  • 50 g rudojo cukraus
  • 1 a. š. medaus
  • 0,5 obuolio
  • 0,5 nedidelio svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 2 cm ilgio imbiero šaknies
  • Keleto svogūnų laiškų
  • 1 a. š. ryžių acto
  • 1 a. š. „Sriracha“ padažo
  • 1 a. š. skrudintų sezamų sėklų aliejaus
  • 2 a. š. kukurūzų krakmolo

„Sriracha“ majonezui reikės:

  • 4 kupinų v. š. majonezo
  • 2 a. š. „Sriracha“ padažo
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • 1 česnako skiltelės
  • Druskos
Gaminimo eiga
  1. Ruošiame BBQ padažą: sutarkuojame obuolį, smulkiai supjaustome svogūną, svogūnų laiškus, susmulkiname česnaką bei imbierą. Visus padažo ingredientus, išskyrus krakmolą, dedame į prikaistuvį ir kaitiname ant nedidelės kaitros nuolat maišydami apie 5 minutes. Tuomet padažą nukošiame, gerai nusunkiame skystį ir jį pilame atgal į prikaistuvį. Dedame krakmolo ir kaitiname, kol pradės tirštėti. Nuimame nuo kaitros.
  2. Sumaišome majonezą, „Sriracha“ padažą, šlakelį citrinos sulčių, tarkuotą česnako skiltelę bei druską.
  3. Smulkiomis juostelėmis supjaustome raudonąjį kopūstą, susmulkiname svogūnų laiškus.
    Bandeles aptepame aliejumi ir apkepame grilyje, kol šios gražiai apskrus.
  4. Grilyje aukštoje temperatūroje kepame jautienos maltinius po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės.
    Iškeptus jautienos maltinius aptepame pasiruoštu BBQ padažu bei beriame sezamo sėklų.
  5. Konstruojame burgerius: ant apatinės (jei norisi – ir ant viršutinės) bandelės tepame „Sriracha“ majonezo, dedame raudonojo kopūsto, smulkintų svogūnų laiškų, kalendrų lapelių, BBQ padažu apteptus maltinius ir uždengiame viršutine bandele.
Grįžti