Korėjietiški takai su steiku

Nugarinė Nugarinė
Laikas 75 min
Porcijos 4 porcijos (8 takai)
Ingredientai

Marinatui reikės:

  • 1 nedidelio obuolio
  • 1 vidutinio svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 2 cm ilgio imbiero šaknies
  • 4 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š. kepintų sezamų sėklų aliejaus
  • 0,25 žaliosios citrinos
  • 3 a.š. rudojo cukraus

Coleslaw salotoms reikės:

  •  150 g kopūsto
  • Pusės didelės morkos
  • Pusės ilgavaisio agurko
  • Saujos šviežios kalendros lapelių
  • 0,25 žaliosios citrinos
  • 1 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š. ryžių acto
  • 1 v.š. kepintų sezamų sėklų aliejaus
  • 1 a.š. čili padažo
  • 1 a.š rudojo cukraus
  • 1 a.š. sezamų sėklų

Padažui reikės:

  • 80 g majonezo
  • 2 a.š. čili padažo
  • 0,5 žaliosios citrinos
  • 1 a.š. česnako miltelių
  • 1 a.š. rudojo cukraus
  • Druskos pipirų
Gaminimo eiga
  1. Stambiai supjaustome obuolį (išimdami sėklytes) bei svogūną ir dedame į maisto smulkintuvą su likusiais marinato ingredientais. Sutriname iki vientisos masės.
  2. Plonomis juostelėmis supjaustome jautieną, dedame į indą, pilame marinatą ir gerai išmaišome. Paliekame pasimarinuoti šaldytuve apie valandą.
  3. Ruošiame coleslaw: plonomis juostelėmis pjaustome kopūstą, morką ir agurką, susmulkiname kalendros lapelius. Viską dedame į dubenį. Pilame žaliosios citrinos sultis, sojos padažą, ryžių actą, kepintų sezamų aliejų, čili padažą, beriame rudąjį cukrų bei sezamų sėklas. Gerai išmaišome.
  4. Maišome padažo ingredientus: majonezą, čili padažą, žaliosios citrinos sultis, česnako miltelius, rudąjį cukrų ir beriame druskos bei pipirų pagal skonį.
  5. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir dalimis apkepame marinuotas jautienos juosteles po keletą minučių iš abiejų pusių.
  6. Orkaitėje arba keptuvėje pašildome tortilijas.
  7. Į tortilijas dėliojame iškeptas jautienos juosteles, coleslaw salotas, pilame padažo ir patiekiame su šviežios kalendros lapeliais.
Grįžti