Makaronai su jautiena ir brokoliais

Jautienos sprandinė Jautienos sprandinė
Laikas 25 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 200 g mažųjų brokolių
  • 300 g „Feel the Beef“ jautienos sprandinės
  • 200 g kiaušininių makaronų
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 5 cm imbiero
  • 2 a. š. smulkintų kalendrų sėklų
  • 3 a. š. sezamų aliejaus
  • 3 v. š. sojų padažo
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • 1 citrina
  • 1 šviežia čili paprika
Gaminimo eiga
  1. Dubenyje užpilame mažuosius brokolius verdančiu vandeniu ir paliekame pastovėti 10 min., kol suminkštės, o vėliau vandenį nupilame.
  2. Juostelėmis supjaustome sprandinės kepsnį, šiek tiek pasūdome ir apiberiame smulkintomis kalendros sėklomis, mėsos gabalėlius įtriname prieskoniais.
  3. Nulupame ir plonais griežinėliais supjaustome čenako skilteles bei svogūną, sutarkuojame imbierą.
  4. Pagal gamintojo instrukciją išverdame kiaušininius makaronus. Nukošiame vandenį, apšlakstome šaukšteliu sezamų aliejaus, išmaišome, kad makaronai nesuliptų ir uždengiame dangčiu.
  5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek alyvuogių aliejaus ir keletą minučių nuolat maišydami apkepame svogūną, česnaką ir imbierą. Sudedame mėsos gabalėlius ir brokolius, įpilame likusius du šaukštelius sezamų aliejaus ir sojų padažą ir viską apkepame.
  6. Į lėkštes dedame makaronus, o ant viršaus – mėsos ir brokolių mišinį su padažu. Papuošiame citrinos skiltelėmis ir šviežio čili pipiro griežinėliais.
Grįžti