Maltos mėsos apkepas su ryžiais ir sūriu

Smulkinta jautiena Smulkinta jautiena
Laikas 90 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Reikės:

  • 300 g „Feel the Beef“ maltos brandintos jautienos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnakų
  • 1 morka
  • 1 raudona paprika
  • 1 šaukštas pomidorų tyrės
  • 150 g risotto ryžių
  • 400 g skardinė smulkintų pomidorų
  • 1 šaukštas maltos saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštas džiovintų raudonėlių
  • 1 šaukštas Vusterio padažo
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • 450 ml jautienos sultinio
  • 50 ml pieno
  • 100 g tarkuotos mocarelos arba čederio
  • Kokybiško alyvuogių aliejaus
  • Šviežių bazilikų
Gaminimo eiga
  1. Dideliame inde įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną, smulkiai kapotą česnaką, nuskustas ir nedideliais kubeliais pjausytas morkas bei tokio pat dydžio kubeliais pjaustytas paprikas. Kepinkite apie 10 min., kol daržovės suminkštės. Paskaninkite druska ir pipirais, sudėkite pomidorų tyrę ir ryžius. Maišykite kaitindami 2-3 min, kol ryžiai taps permatomi.
    Padidinkite kaitrą ir įpilkite 75 ml jautienos sultinio. Nesustodami maišykite, kol pusė sultinio nugaruos, tada sudėkite maltą mėsą ir kepindami sumaišykite su ryžiais ir daržovėmis.
    Sumažinkite kaitrą, sukrėskite konservuotus pomidorus, prieskonius, supilkite Vusterio padažą ir pusę likusio sultinio, užvirkite.
  2. Dabar po truputį pilkite likusį sultinį ir pieną, nuolat maišydami, kol troškinys ims tirštėti ir išvirę ryžiai bus al dente. Užtruksite 40-50 min.
  3. Kai ryžiai bus al dente tekstūros, ant viršaus tolygiai paskleiskite tarkuotą mocarelos sūrį ir šaukite kepimo indą į 220 °C temperatūros orkaitę. Kepkite 10-15 min., kol sūris ištirps ir gražiai pagels.
Grįžti