Pusės šalotinio arba pusės nedidelio raudonojo sovgūno
Nedidelio gabalėlio čili pipiro
3-4 šaukštų baltojo vyno acto
Gaminimo eiga
Čimičiuri padažui: kuo stipriau susmulkink šviežias žoleles. Įtarkuok skiltelę česnako.
Įmaišyk smulkintą svogūną. Įmaišyk smulkinto čili pipiriuko. Pasūdyk. Apšlakstyk
actu ir įpilk tiek alyvuogių aliejaus, kad apsemtų žoleles. Palik pastovėti, kad skoniai
atsiskleistų, susijungtų.
Bulvytėms: bulves nulupk ir apvirk 10 min. Nukošk, supjaustyk mažais gabalėliais ir
apkepk alyvuogių aliejuje kol apskrus iš visų pusių. Pasūdyk pagal skonį.
Steikas: visų pirma, steiką išimk iš pakuotės ir palik kambario temperatūroje bent 1
val. Prieš pat kepimą pasūdyk ir gausiai apibarstyk juodaisiais pipirais. Kepk
alyvuogių aliejuje ant įkaitintos keptuvės maždaug po 4 minutes iš kiekvienos pusės.
Paskutines kepimo minutes užbaik keptuvėje ištirpdant gabalėlį sviesto ir juo
apšlakstyk steiką. Iškepusį steiką uždenk folija (kad neatauštų) ir palik pastovėti bent
kelias minutes prieš pjaustymą, kad pjaustant neprarastum gardžiųjų kepsnio sulčių.