3 česnako skiltelių, nuluptų ir supjaustytų plonais griežinėliais
3 a. š. druskos
2 a. š. malto kumino
2 a. š. maltos kalendros
½ a. š. malto čili pipiro
Alyvuogių aliejaus
Saujos smulkintų šviežių mėtų ir kalendros lapelių
Gaminimo eiga
Avinžirnių skystį nupilame į puodelį, o avinžirnius su druska ir citrinos sultimis sutriname kombainu. Jei masė atrodo per sausa, po truputį į ją pilame avinžirnių skystį (arba vandenį), kol bus pasiekta vientisa kreminė konsistencija.
Druską, kuminą, kalendrą ir čili pipirus sumaišome į prieskonių mišinį.
Jautienos kepsnius supjaustome plonomis juostelėmis ir sumaišome su ½ mūsų pagaminto prieskonių mišinio ir puse česnakų griežinėlių, leidžiame mėsai lengvai pasimarinuoti.
Likusį prieskonių mišinį sumaišome su pjaustytu sviestiniu moliūgu ir likusiais česnakais. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, kad visi moliūgo gabalėliai tolygiai pasidengtų aliejaus ir prieskonių mišiniu. Kepame iki 220°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Kai moliūgams kepti beliks 5 minutės, keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus, sudedame jautieną ir kelias minutes kepame nuolat maišydami, kol visi mėsos gabalėliai tolygiai apkeps ir švelniai paruduos.
Lėkštėje paskleidžiame humusą, ant viršaus dedame keptą moliūgą ir jautieną, užpilame kepimo inde likusį prieskoninį aliejų. Viską apibarstome smulkintais mėtų ir kalendrų lapeliais.