Milžiniškas Viduržemio jūros regiono sumuštinis su jautiena
Jautienos didkepsnis „Topside"
15 min
4 porcijos
Ingredientai
„Feel the Beef“ jautienos didkepsnis „Topside“ (apie 300 g)
1 kepalas čiabatos
4 v. š. žaliojo pesto padažo
3 saujos garžgarsčių
6 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
1 kamuoliukas mocarelos (apie 250 g)
Gaminimo eiga
Kambario temperatūros kepsnį kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus po 3-4 minutes iš abiejų pusių vidutiniškai keptam kepsniui. Iškeptą mėsą perkeliame į lėkštę, pabarstome rupia druska ir leidžiame keletą minučių „pailsėti“.
Duonos kepalą perpjauname išilgai pusiau ir vidines duonos puses ištepame žaliuoju pesto padažu.
Mėsai „pailsėjus“, kepsnį supjaustome plonomis juostelėmis, o saulėje džiovintus pomidorus perpjauname į 2-3 dalis.
Ant apatinės duonos dalies dedame sluoksnį garžgarsčių, tuomet dėliojame kepsnio juosteles, saulėje džiovintus pomidorus ir galiausiai rankomis ant viršaus suplėšome mocarelą. Sumuštinį suvožiame antrąja duonos dalimi ir supjaustome į keturias dalis.