Milžiniškas Viduržemio jūros regiono sumuštinis su jautiena

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 15 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • „Feel the Beef“ jautienos didkepsnis „Topside“ (apie 300 g)
  • 1 kepalas čiabatos
  • 4 v. š. žaliojo pesto padažo
  • 3 saujos garžgarsčių
  • 6 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
  • 1 kamuoliukas mocarelos (apie 250 g)
Gaminimo eiga
  1. Kambario temperatūros kepsnį kepame įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus po 3-4 minutes iš abiejų pusių vidutiniškai keptam kepsniui. Iškeptą mėsą perkeliame į lėkštę, pabarstome rupia druska ir leidžiame keletą minučių „pailsėti“.
  2. Duonos kepalą perpjauname išilgai pusiau ir vidines duonos puses ištepame žaliuoju pesto padažu.
  3. Mėsai „pailsėjus“, kepsnį supjaustome plonomis juostelėmis, o saulėje džiovintus pomidorus perpjauname į 2-3 dalis.
  4. Ant apatinės duonos dalies dedame sluoksnį garžgarsčių, tuomet dėliojame kepsnio juosteles, saulėje džiovintus pomidorus ir galiausiai rankomis ant viršaus suplėšome mocarelą. Sumuštinį suvožiame antrąja duonos dalimi ir supjaustome į keturias dalis.
Grįžti