1 v. š. miso (fermentuotų sojų pupelių) pastos (galima naudoti ir šviesią, ir tamsią miso pastą)
2 v. š. sojų padažo
2 v. š. medaus
1 v. š. ryžių acto (galima keisti obuolių arba baltojo vyno actu)
Tirštam padažui:
1 v. š. medaus
1 v. š. sojų padažo
1 a. š. kukurūzų krakmolo arba kvietinių miltų
Aštrioms morkų salotoms:
2 vidutinio dydžio morkų
3 česnako skiltelių
1–2 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
1 v. š. ryžių acto (galima keisti obuolių arba baltojo vyno actu)
1 a. š. maltų kalendrų sėklų
Mažo gabalėlio šviežio čili pipiro
2 a. š. cukraus
Jūros druskos, pagal skonį
Agurkų salotoms:
1 didesnio agurko
1 v. š. sezamų sėklų
Šlakelio skrudintų sezamų sėklų aliejaus
Šlakelio ryžių acto (galima keisti obuolių arba baltojo vyno actu)
Žiupsnio druskos
Patiekti:
Virtų ryžių
Šviežių žolelių: kalendrų ir svogūnų laiškų
Laimo
Gaminimo eiga
Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis. Sumaišome su marinato ingredientais. Paliekame 30 min. pastovėti.
Morkas sutarkuojame arba supjaustome kuo plonesniais šiaudeliais. Česnaką sutarkuojame arba smulkiai sutraiškome, minutei dedame į įkaitintą keptuvę, kad išryškėtų skonis. Sumaišome su morkomis. Susmulkiname čili. Sudedame visus likusius ingredientus ir morkas traiškome/masažuojame rankomis, kol suminkštėja.
Agurką supjaustome plonais šiaudeliais, sezamų sėklas paskrudiname sausoje keptuvėje ir sumaišome su agurkais. Supilame likusius ingredientus, išskyrus druską, ir gerai išmaišome. Švelniai pasūdome (turėkite omenyje, jog jautienos padažas bus pakankamai sūrus, todėl agurkų salotas sūdykite arba švelniai, arba išvis nesūdykite).
Susmulkiname šviežias žoleles, pasiruošiame kelis laimo ketvirčius.
Įkaitintoje keptuvėje ant didelės kaitros kepame jautieną su visu marinatu. Kai nebelieka raudonos mėsos, supilame tiršto padažo ingredientus ir kepame vos kelias minutes, kol sutirštėja.
Patiekiame ant virtų ryžių kartu su morkų salotomis, agurkais, šviežiomis žolelėmis, ant viršaus išspaudžiame laimo sulčių.