Omleto keksiukai su jautiena ir daržovėmis

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 40 min
Porcijos 8 keksiukai
Ingredientai
  • 1 „Feel the Beef“ didkepsnis „Topside“
  • Druska, pipirai
  • Aliejus kepimui
  • 4 kiaušiniai
  • 4 v. š. pieno
  • 1 v. š. aliejaus arba lydyto sviesto
  • 2 v. š. miltų | Sveikesnei versijai – viso grūdo miltų, versijai be glitimo – kukurūzų miltų
  • 100 g čederio
  • 1/2 stiklinės šaldytų žirnelių
Gaminimo eiga
  1. Kambario temperatūros jautieną supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame jautienos kubelius ir iškepame. Baigiant kepti pabarstome druska ir pipirais. Svarbu neperkepti, pakaks 5 minučių.
  3. Dubenyje išplakame kiaušinius su pienu ir aliejumi. Suberiame miltus, išmaišome. 
  4. Į masę dedame keptą jautieną, tarkuotą sūrį ir žirnelius, beriame druskos ir pipirų, viską gerai išmaišome. 
  5. Masę dedame į keksiukų formeles.
  6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Orkaitėje keksiukai labai išsipūs, o kambario temperatūroje kiek sukris.
Grįžti