Pasta alla puttanesca su steiko juostelėmis

Nugarinė Nugarinė
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • „Feel the Beef“ nugarinės kepsnys
  • 2 v. š. sviesto
  • 200 g makaronų
  • 2 skiltelės česnako
  • 10 vyšninių pomidorų
  • 10 alyvuogių
  • 1 v. š. kaparėlių
  • Druska, pipirai
  • Parmezanas
  • Sauja šviežių petražolių
Gaminimo eiga
  1. Išverdame makaronus al dente – neperverdame.
  2. Labai gerai įkaitiname keptuvę. Į ją dedame šaukštą sviesto. Kai sviestas išsilydo, dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami.
  3. Iškepusią jautieną išimame iš keptuvės, pabarstome druska ir pipirais bei prieš pjaustant leidžiame 5 minutes „pailsėti“.
  4. Keptuvėje išlydome šaukštą sviesto, įtarkuojame česnaką, dedame perpus perpjautus vyšninius pomidorus, alyvuoges ir kaparėlius. Beriame druskos ir pipirų. Kepiname viską dvi minutes, po kurių į keptuvę dedame virtus makaronus ir viską gerai išmaišome.
  5. Steiką supjaustome plonomis juostelėmis ir uždedame ant makaronų.
  6. Patiekdami pabarstome tarkuotu parmezanu, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir smulkintomis petražolėmis.
Grįžti