Rudeniška moliūgų sriuba su jautienos troškiniu

Nugarinė Nugarinė
Laikas 30 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 1 vnt. sviestinio moliūgo
  • Feel the beef 30 dienų brandinimo nugarinės
  • 3 vnt. bulvių
  • 2 vnt. svogūnų
  • 1 stiklinės alaus
  • Šlakelio vandens
  • Bonduelle Vapeur garuose ruoštų avinžirnių 
  • 200 ml grietinėlės
  • Alyvuogių aliejaus
  • Česnako
  • Rozmarino
  • Druskos, pipirų

 

Gaminimo eiga
  1. Supjaustome moliūgą riekelėmis. Dedame į kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi. Ant viršaus beriame smulkintą česnaką, pagardiname rozmarinu, druska ir pipirais. Kepame 20 min. 180 laipsnių orkaitėje.
  2. Kol kepa moliūgas, ruošiame troškinį: supjaustome bulves ir svogūnus. Įpilame alyvuogių aliejaus ir viską gerai apkepiname. Į troškinį įpilame alaus ir vandens. Susmulkiname jautieną, beriame į keptuvę ir supilame avinžirnius. Viską pagardiname druska ir pipirais. Leidžiame pasitroškinti ant silpnos ugnies.
  3. Iškepusį moliūgą sutriname iki vientisos masės, pagardiname grietinėle. Serviruojame dubenyje su troškiniu, papuošiame petražolėmis ir moliūgų sėklomis.
Grįžti