Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, sudedame smulkintą česnaką, česnakui apkepus sudedame jautieną ir gerai apkepiname. Įpilame šlakelį raudonojo vyno ir gerai išmaišome.
Smulkintuvu sutriname daržoves: salierą, morką, svogūną. Masę sudedame į keptuvę ir gerai išmaišome.
Susmulkiname mėtą, čiobrelį ir beriame į keptuvę kartu su lauro lapais. Leidžiame viskam pasitroškinti 30-40 min.
Kol viskas troškinasi, bulves nuskutame ir supjaustome norimo dydžio skiltelėmis. Skilteles sudedame į šaltą vandenį ir perplauname 6–7 kartus, kol nelieka krakmolo, o vanduo lieka skaidrus. Apverdame bulves 3 minutes. Išimame iš puodo, gerai nusausiname ir dedame į šaldiklį keliolikai minučių. Išimame, sudedame į skardą ir kepame orkaitėje ,180 laipsnių temperatūroje, kol gerai apskrus.
Troškinį pagardiname kreminiu sūriu ir patiekiame su žalumynais bei bulvytėmis.