Rudeniškas kreminis jautienos troškinys

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 30 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 500 g bulvių
  • 400 g . „Feel the Beef“ jautienos troškinimui
  • 200 g kreminio sūrio
  • 50 ml raudonojo vyno
  • 2 salierų stiebų
  • 1 vidutinės morkos
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Pagal skonį mėtų, čiobrelių, lauro lapų
Gaminimo eiga
  1. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, sudedame smulkintą česnaką, česnakui apkepus sudedame jautieną ir gerai apkepiname. Įpilame šlakelį raudonojo vyno ir gerai išmaišome.
  2. Smulkintuvu sutriname daržoves: salierą, morką, svogūną. Masę sudedame į keptuvę ir gerai išmaišome.
  3.  Susmulkiname mėtą, čiobrelį ir beriame į keptuvę kartu su lauro lapais. Leidžiame viskam pasitroškinti 30-40 min.
  4.  Kol viskas troškinasi, bulves nuskutame ir supjaustome norimo dydžio skiltelėmis. Skilteles sudedame į šaltą vandenį ir perplauname 6–7 kartus, kol nelieka krakmolo, o vanduo lieka skaidrus. Apverdame bulves 3 minutes. Išimame iš puodo, gerai nusausiname ir dedame į šaldiklį keliolikai minučių. Išimame, sudedame į skardą ir kepame orkaitėje ,180 laipsnių temperatūroje, kol gerai apskrus.
  5.  Troškinį pagardiname kreminiu sūriu ir patiekiame su žalumynais bei bulvytėmis.
Grįžti