Rudeniškos salotos su steiku ir karamelizuotomis kriaušėmis
Jautienos didkepsnis „Topside"
20 min
2 porcijos
Ingredientai
1 „Feel the Beef“ didkepsnis „Topside“
Aliejus kepimui
Druska, pipirai
1 kriaušė
1 v. š. sviesto
1 v. š. cukraus
100 g salotų mišinio
Sauja karijų riešutų
50 g mėlynojo pelėsinio sūrio
Padažui reikės:
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. klevų sirupo
1 v. š. citrinos sulčių
1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
Kepame steiką: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame kambario temperatūros jautienos didkepsnį ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais. Iš karto nepjaustome, leidžiame pastovėti kambario temperatūroje kol paruošime salotas.
Karamelizuojame kriaušes: kriaušes supjaustome skiltelėmis. Keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame kriaušes. Pabarstome cukrumi ir kepame vis apversdami apie 5 minutes, kol kriaušių kraštai pradės tamsėti.
Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
Į lėkštę dedame salotas, karamelizuotas kriaušes, plonai pjaustytas kepsnio juosteles. Pabarstome riešutais ir užtrupiname sūrio. Apšlakstome paruoštu padažu.