Rūkyti T-Bone kepsniai

Jautienos nugarinė su kaulu T Bone Jautienos nugarinė su kaulu T Bone
Laikas 60 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
Gaminimo eiga
  1. Paruošiame kepsninę kepti netiesioginėje kaitroje 100 laipsnių temperatūroje. Įmetame keletą medžio kaladėlių ar nedidelę saują drožlių – tai suteiks mėsai ryškaus dūmo aromato.
  2. Nepamirškite, kad dūmas taip pat yra prieskonis, su kuriuo galima eksperimentuoti ir naudojant skirtingus tam skirtus produktus galima kaskart išgauti vis kitą aromatą. Jautienai puikiai tinka vyšnia, alksnis, klevas.
  3. Indelyje sumaišome prieskonius ir šiuo mišiniu įtriname kambario temperatūros T-Bone kepsnius.
  4. Dedame kepsnius į kepsninę ir paliekame apie 30 minučių, kol vidinė temperatūra pasiekia 50 laipsnių.
  5. Išimame kepsnius, kepsninę paruošiame kepti tiesioginėje kaitroje apie 240–250 laipsnių temperatūroje.
  6. Grąžiname mėsą ant grotelių, kepame kiekvieną pusę po 2–3 minutes (priklausomai nuo kepsnio storio).
Grįžti