Rytietiškos salotos su jautiena

Nugarinė Nugarinė
Laikas 15 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Salotoms:

  • 1 „Feel the Beef“ jautienos nugarinės
  • Pusės kininio arba pekininio kopūsto
  • Trečdalio ilgavaisio agurko
  • 1 šviežio čili pipiro
  • Didelės saujos anakardžių
  • Didelės saujos šviežio baziliko
  • Didelės saujos šviežių kalendrų
  • Didelės saujos šviežių svogūnų laiškų
  • Jūros druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Šlakelio pasirinkto aliejaus steikui kepti

Padažui:

  • 2 v. š.  skrudintų sezamų aliejaus
  • 2 v. š. Tamari sojų padažo
  • 2 v. š. klevų sirupo
  • 1/2 žaliosios citrinos sulčių
Gaminimo eiga
  1. Jautieną paliekame pastovėti kambario temperatūroje porą valandų. Jei kepsite steiką ką tik išėmę iš šaldytuvo, mėsa viduje nespės atšilti ir liks žalia, nors išorė ir bus pilnai iškepusi.
  2. Supjaustome pekininio kopūsto lapus, susmulkiname žoleles, popieriaus plonumo riekelėmis supjaustome agurką, o čili pipirą – griežinėliais. Salotas dedame į serviravimui paruoštą indą.
  3. Įkaitiname keptuvę, joje pakepiname anakardžius. Tuomet anakardžius išimame, įpilame į keptuvę šlakelį pasirinkto aliejaus ir kepame jautieną po 3-3,5 minutes iš abiejų pusių.
  4. Iškepusią jautieną nuimame nuo kaitros ir paliekame pastovėti 5 min. prieš pjaustant, kad sultys tolygiai pasiskirstytų kepsnyje ir neišbėgtų.
  5. Kol mėsa „ilsisi“, sumaišome visus padažo ingredientus stiklinėje. Mėsą supjaustome. Jei norite, riebalinę dalį nupjaukite ir atidėkite kitiems patiekalams (pvz., mėsos troškiniui).
  6. Supjaustytą steiką dedame ant salotų, apšlakstome padažu ir apibarstome smulkintais anakardžių riešutais.
Grįžti