Salotos su brandinta jautiena, gervuogėmis ir traškiu keptu ožkos sūriu
Ingredientai
- 2 „Feel the Beef“ brandintos jautienos antrekotai
- 6 puodeliai salotų
- 2 puodeliai gervuogių
- 1 avokadas
- 1/4 puodelio raudonųjų svogūnų
- 1/4 puodelio graikinių riešutų
- 2 v. š. balto balzaminio acto
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 v. š. medaus
- 2 a. š. Dižono garstyčių
- 1 a. š. sojų padažo
- 1 malta česnako skiltelė
- Žiupsnelis druskos ir pipirų
- 200 g ožkos sūrio
- 1/4 puodelio miltų
- 1 kiaušinis
- 1 puodelis panko džiūvėsėlių
Gaminimo eiga
- Gervuogių padažui į virtuvinį kombainą arba trintuvą sudedame pusę puodelio gervuogių, medų, garstyčias, česnako skiltelę, įpilame balzaminio acto, aliejaus bei sojų padažo.
- Pagardiname druska bei pipirais ir viską sutriname iki vientisos masės.
- Ožkos sūrio riekeles apvoliojame miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose ir kepame aliejuje ant vidutinės kaitros, kol švelniai paruduos.
- Jautienos antrekotus apkepame po 3 min. iš abiejų pusių, pagardiname druska bei pipirais.
- Mėsai iškepus, leidžiame jai pailsėti prieš pjaustydami.
- Salotų lapus suplėšome, suberiame gervuoges, pjaustytą avokadą, raudonąjį svogūną bei saujelę graikinių riešutų.
- Ant salotų uždedame riekelėmis pjaustytą jautieną, šalia – kepto ožkos sūrio ir viską apšlakstome gervuogių padažu.
Grįžti