Salotos su steiko juostelėmis ir putpelės kiaušiniais
Ingredientai
- 2 „Feel the Beef“ marmurinės jautienos antrekotų
- 6 putpelės kiaušinių
- 300 g romaninių salotų
- 150 g trumpavaisių agurkų
- 50 g ridikėlių
- 100 g fetos
- 50 g kaparėlių
- žiupsnelio druskos ir pipirų
- 25 g petražolių
- 20 g česnako
- 1 v. š. Provanso pastos
- 5 g citrinpipirių
- 10 g maltos kalendros
- 10 g cukraus
- 15 g citrinos sulčių
- 200 ml aliejaus
Gaminimo eiga
- Išverdame putpelės kiaušinius.
- Padažui į trintuvą sudedame petražoles, česnaką, Provanso pastą, citrinpipirius, kalendrą, cukrų, citrinos sultis bei aliejų. Pagardiname druska, pipirais ir viską sutriname.
- Jautieną apkepame kepsninėje, kiekvieną pusę po 4 min. Iškeptą mėsą pagardiname prieskoniais ir paliekame 5 min. pailsėti.
- Supjaustome daržoves, į lėkštę dedame salotas, agurkus, ridikėlius, kiaušinius, steiko juosteles, fetą ir viską apibarstome kaparėliais bei apšlakstome padažu.
Grįžti