Atšildome sluoksniuotą tešlą. Vidurį subadome šakute, kad jis per daug nekiltų.
Kiaušinį išplakame ir plakiniu aptepepame pyrago kraštelius.
Ant sluoksniuotos tešlos tepame rikotą.
Kepame 180°C orkaitėje apie 30 minučių, kol tešla iškyla ir krašteliai gražiai apskrunda.
Kol pyrago pagrindas kepa, paruošiame mėsą – steiką apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais.
Gerai įkaitiname keptuvę. Į ją dedame mėsą ir kepame lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas. Jei norite pilnai iškepto (well done) steiko, kepkite 12 minučių.
Kai mėsa iškepa, labai svarbu leisti jai 5 minutes pastovėti ramiai – tuomet pjaustant išbėgs mažiau sulčių, mėsa bus sultingesnė. Kai mėsa „pailsi“, supjaustome ją juostelėmis.