Sluoksniuotos tešlos pyragas su steiko juostelėmis

Jautienos kumpio didkepsnis Jautienos kumpio didkepsnis
Laikas 40 min
Porcijos 1 pyragas (4 porcijos užkandžiui)
Ingredientai
Gaminimo eiga
  1. Atšildome sluoksniuotą tešlą. Vidurį subadome šakute, kad jis per daug nekiltų.
  2. Kiaušinį išplakame ir plakiniu aptepepame pyrago kraštelius.
  3. Ant sluoksniuotos tešlos tepame rikotą.
  4. Kepame 180°C orkaitėje apie 30 minučių, kol tešla iškyla ir krašteliai gražiai apskrunda.
  5. Kol pyrago pagrindas kepa, paruošiame mėsą – steiką apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais.
  6. Gerai įkaitiname keptuvę. Į ją dedame mėsą ir kepame lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas. Jei norite pilnai iškepto (well done) steiko, kepkite 12 minučių.
  7. Kai mėsa iškepa, labai svarbu leisti jai 5 minutes pastovėti ramiai – tuomet pjaustant išbėgs mažiau sulčių, mėsa bus sultingesnė. Kai mėsa „pailsi“, supjaustome ją juostelėmis.
  8. Ant iškepusio pyrago pagrindo sudėliojame steiko juosteles, vyšninius pomidorus, špinatus, kedrines pinijas, apibarstome kietuoju sūriu.
  9. Paruoštą pyragą apšlakstome šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus ir pabarstome šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
Grįžti