Steikas su krevetėmis ir česnakiniu sviestu

Antrekotas Antrekotas
Laikas 15 min
Porcijos 1 porcija
Ingredientai

Česnakiniam sviestui:

  • 1 v. š. sviesto
  • 1 skiltelės česnako
  • Šviežio rozmarino
  • Šviežio čiobrelio
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Paruošiame česnakinį sviestą: kambario temperatūros sviestą sumaišome su trintu česnaku, smulkintu rozmarinu ir čiobreliu, druska ir pipirais. 
  2. Labai gerai įkaitiname keptuvę. Į ją dedame šaukštą sviesto. Kai sviestas išsilydo, dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. 
  3. Iškepusią jautieną išimame iš keptuvės, pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame 5 minutes „pailsėti“. 
  4. Kol jautiena „ilsisi“, iškepame krevetes. Keptuvėje įkaitiname šaukštą sviesto, sudedame krevetes ir kepame 3 minutes. Įtarkuojame česnaką, pabarstome druska ir pipirais ir kepiname dar minutę. 
  5. Patiekdami ant mėsos dedame česnakinį sviestą, o krevetes patiekiame šalia. 
Grįžti