Steiko suktinukai su mocarela, pesto ir džiovintais pomidorais

Antrekotas Antrekotas
Laikas 50 min
Porcijos 5 porcijos
Ingredientai
Gaminimo eiga
  1. Gerai pagaląstu peiliu beveik perpjauname jautienos antrekoto kepsnius horizontaliai.
  2. Atverčiame antrekotą lyg knygą. Angliškai toks steiko pjovimo būdas vadinamas butterfly technika. Pabarstome mėsą druska ir pipirais.
  3. Smulkiai supjaustome džiovintus pomidorus bei mocarelą ir viską sumaišome su pesto padažu.
  4. Paskirstome džiovintų pomidorų, mocarelos ir pesto masę ant abiejų antrekotų, palikdami po keletą cm nuo krašto.
  5. Kepsnius atsargiai susukame ir kas 4–5 cm sutvirtiname su kulinariniu siūlu.
  6. Kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 35 minutes.
  7. Išėmę iš orkaitės leidžiame 10 min. pailsėti. Nukerpame ir nuimame siūlus. Suktinukus supjaustome.
  8. Patiekdami pašlakstome balzaminiu kremu ir papuošiame šviežio baziliko lapeliais.
Grįžti