Sumuštinis su brandinta jautiena

Antrekotas Antrekotas
Laikas 20 min
Porcijos 5 porcijos
Ingredientai
  • 200 g svogūnų
  • 200 g geltonų vyšninių pomidorų
  • 200 g raudonų vyšninių pomidorų
  • 50 g šviežio baziliko
  • 30 g raudonų aitriųjų paprikų
  • 100 ml aliejaus
  • 50 ml vyšnių acto
  • 100 g majonezo
  • 30 g grūdėtųjų garstyčių
  • 3 vnt. itališkos ciabattos su pomidorais
  • 400 g „Feel the beef“ jautienos antrekoto
  • 100 g Lollo rosso salotų
  • Druska ir pipirai
Gaminimo eiga
  1. Kubeliais supjaustome svogūnus, pomidorus perpjauname pusiau, aitriąją papriką ir baziliką smulkiai sukapojame.
  2. Į keptuvę pilame aliejaus, pakepiname svogūnus, sudedame pomidorus ir viską sukepiname iki tyrės. Pilame actą ir sudedame baziliką, pagal skonį beriame druskos ir pipirų.
  3. Majonezą ir garstyčias sumaišome.
  4. Jautieną kepame kepsninėje, kepdami aptepame aliejumi ir apibarstome druska ir pipirais. Mėsą kepame vidutiniškai. Iškeptos mėsos temperatūra turi būti 55-60°C.
  5. Ciabattą pjauname per pusę. Paskrudiname minutę.
  6. Ciabattą aptepame garstyčių ir majonezo padažu ir kepintu svogūnų, pomidorų, bazilikų padažu.
  7. Dedame salotas ir pjaustytą mėsą ant viršaus, uždengiame kita ciabattos dalimi.
Grįžti