Sumuštinis su jautienos kepsniu, česnakine duona ir salotomis
Ingredientai
- 1 „Feel the Beef“ kepsnio „Minutė“
- 100 g mėgstamų salotų
- 100 g vyšninių pomidorų
- 1 raudonojo svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 100 g mocarelos
- 2 v. š. majonezo
- 1 v. š. medaus
- 1 v. š. citrinos sulčių
- 1 a. š. balzaminio kremo
- 2 a. š. garstyčių
- 1 kepalo čiabatos
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelio žolelių mišinio
Gaminimo eiga
- Indelyje sumaišome aliejų, trintą česnako skiltelę, druską, pipirus ir žolelių mišinį.
- Čiabatą perpjauname išilgai perpus. Apatinę duonos dalį aptepame paruoštu česnakiniu aliejumi ir kepame iki 200°C įkaitintoje kepsninėje, kol apskrus.
- Jautieną aptepame aliejumi ir kepame iki 250°C įkaitintoje kepsninėje apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės.
- Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais, prieš pjaustydami leidžiame 5 minutes „pailsėti“.
- Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus: majonezą, medų, citrinos sultis, balzaminį kremą ir garstyčias.
- Ruošiame sumuštinį: ant apskrudintos duonos dedame salotas, pomidorus, mocarelą, svogūną, jautienos juosteles ir viską apipilame padažu.
Grįžti