Sumuštinis su jautienos kepsniu, česnakine duona ir salotomis

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 10 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 1 „Feel the Beef“ kepsnio „Minutė“
  • 100 g mėgstamų salotų
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 100 g mocarelos
  • 2 v. š. majonezo
  • 1 v. š. medaus
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 1 a. š. balzaminio kremo
  • 2 a. š. garstyčių
  • 1 kepalo čiabatos
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio žolelių mišinio
Gaminimo eiga
  1. Indelyje sumaišome aliejų, trintą česnako skiltelę, druską, pipirus ir žolelių mišinį.
  2. Čiabatą perpjauname išilgai perpus. Apatinę duonos dalį aptepame paruoštu česnakiniu aliejumi ir kepame iki 200°C įkaitintoje kepsninėje, kol apskrus.
  3. Jautieną aptepame aliejumi ir kepame iki 250°C įkaitintoje kepsninėje apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės.
  4. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais, prieš pjaustydami leidžiame 5 minutes „pailsėti“.
  5. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus: majonezą, medų, citrinos sultis, balzaminį kremą ir garstyčias.
  6. Ruošiame sumuštinį: ant apskrudintos duonos dedame salotas, pomidorus, mocarelą, svogūną, jautienos juosteles ir viską apipilame padažu.
Grįžti