Tacos su steiko juostelėmis ir braškių bei mėtų salsa

Jautienos sprandinė Jautienos sprandinė
Laikas 120 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 2 „Feel the Beef“ jautienos sprandinės kepsnių
  • Šlakelio aliejaus kepimui
  • 1 žaliosios citrinos
  • 1/4 raudonojo svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1/2 a. š. maltos aitriosios paprikos
  • 1/2 a. š. malto kumino
  • Druskos, pipirų
  • 8 nedidelių tortilijų
  • Gorgonzolos sūrio

Braškių ir mėtų salsai reikės:

  • 8 didelių braškių
  • 2 v. š. smulkintų šviežių mėtų lapelių
  • 1 v. š. smulkinto jalapeno
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 1 žaliosios citrinos
Gaminimo eiga
  1. Gaminame jautienos marinatą: išspaudžiame žaliosios citrinos sultis, dedame stambiai pjaustytą raudonąjį svogūną bei česnako skilteles ir sumaišome su prieskoniais (malta aitriąja paprika, kuminu, druska, pipirais). Apipilame jautienos sprandinę marinatu. Mėsą įtriname ir paliekame marinuotis šaldytuve mažiausiai valandą.
  2. Gaminame braškių ir mėtų salsą: smulkiai supjaustome braškes, susmulkiname raudonąjį svogūną ir sumaišome su žaliosios citrinos sultimis, smulkintomis mėtomis bei jalapenu.
  3. Prieš kepdamijautienos sprandinę, išimame ją iš šaldytuvo ir palaikome kambario temperatūroje apie 30 min.
  4. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami.
  5. Išimame jautienos kepsnį iš keptuvės ir leidžiame pastovėti 5-10 min., tuomet supjaustome juostelėmis.
  6. Pašildome tortilijas keptuvėje, mikrobangų krosnelėje arba grilyje ant tiesioginės ugnies po keliolika sekundžių iš abiejų pusių, kol apskrus.
  7. Ant tortilijų dedame jautienos juosteles, braškių ir mėtų salsą, pabarstome gorgonzolos sūriu.
Grįžti