Likus valandai iki kepimo ištraukiame kepsnius iš šaldytuvo.
Ruošiame avokadų kremą: visus ingredientus sudedame į dubenį ir sutriname šakute.
Ruošiame salsą: agurkus, arbūzus ir svogūną supjaustome nedideliais kubeliais ir sumaišome su smulkintomis kalendromis, alyvuogių aliejumi, žaliosios citrinos sultimis, druska ir pipirais.
Kepsninę paruošiame kepti tiesioginėje kaitroje maždaug 250 laipsnių temperatūroje su ketaus grotelėmis – jos papuoš kepsnius juodais dryželiais.
Dedame kepsnius į kepsninę ir kepame pusantros minutės. Tada paverčiame kepsnius 90 laipsnių kampu ir kepame dar pusantros minutes. Apverčiame kepsnius ir kepame dar 3 minutes, kepimo viduryje dar kartą paverčiame kepsnius 90 laipsnių kampu. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo kepsnių storio – aprašytas laikas buvo taikytas 2,5 cm storio kepsniams, kad būtų iškepti vidutiniškai.
Iškepusią jautieną pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame pailsėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustome plonomis juostelėmis.
Tortilijas pašildome kepsninėje.
Ant tortilijų tepame avokadų kremo, dedame steiko juostelių ir salsos. Užtrupiname fetos, uždedame jalapeno griežinėlių ir šviežių kalendrų.