Troškinys su rudens daržovėmis ir obuoliais

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 105 min
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai
  • 2 pakuočių (apie 800 g) „Feel the Beef“ 30 dienų brandintos jautienos troškinimui
  • 1 svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 didelės morkos
  • 200 g moliūgo
  • 200 g pievagrybių
  • 2 nedidelių obuolių
  • 500 ml pomidorų tyrės
  • 500 ml jautienos sultinio (naminio arba iš kubelio)
  • 200 ml obuolių sulčių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 2 a. š. malto kumino
  • 1 a. š. maltos saldžiosios paprikos
  • 0,5 a. š. maltos aitriosios paprikos
  • 2 laurų lapų
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • jogurto | Patiekimui
  • Šviežio čiobrelio | Patiekimui
Gaminimo eiga
  1. Nedideliais gabalėliais supjaustome svogūną, susmulkiname česnaką ir aitriąją papriką. Morką supjaustome griežinėliais, moliūgą kubeliais, pievagrybius padalijame į ketvirtadalius.
  2. Jautieną pabarstome druska ir pipirais. Įkaitiname alyvuogių aliejų ketaus puode. Dalimis apkepame jautienos gabalėlius ir atidedame į indą.
  3. Į puodą pilame dar šiek tiek aliejaus ir apie 5 min. pakepame svogūną, česnaką, aitriąją papriką, morką, moliūgą ir pievagrybius.
  4. Pasiruošiame prieskonių mišinį: sumaišome kuminą, maltą saldžiąją ir aitriąją paprikas, druską ir pipirus.
  5. Prieskonius beriame ant kepančių daržovių, viską gerai išmaišome ir pakepame dar apie minutę.
  6. Į puodą grąžiname apkeptus jautienos gabalėlius.
  7. Į ketaus puodą pilame pomidorų tyrę, jautienos sultinį, obuolių sultis. Išmaišome ir palaukiame, kol užvirs.
  8. Kai užverda, sudedame laurų lapus, uždengiame dangčiu ir perkeliame į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Troškiname apie valandą.
  9. Kubeliais supjaustome obuolius.
  10. Praėjus valandai ištraukiame puodą iš orkaitės, suberiame obuolius ir kaitiname be dangčio ant viryklės apie 15 min.
  11. Patiekiame su jogurtu ir šviežio čiobrelio lapeliais.
Grįžti