Sluoksniuotą tešlą ir jautieną išimkite iš šaldytuvo pusvalandį prieš gaminimą, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Špinatus nuplaukite ir gerai nusausinkite.
Paruoškite špinatų įdarą. Svogūnų laiškus nuplaukite, supjaustykite ir pakepinkite alyvuogių aliejuje, tada suberkite švarius nusausintus špinatus ir trumpai pakepinkite, kol lapeliai subliūkš. Špinatų masę susmulkinkite kapoklėje, kad žalia masė būtų vientisa, ją gardinkite druska ir pipirais.
Paruoškite mini Velingtono kepsnius. Mėsą išimkite iš pakuotės ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, jos plauti nereikia. Mėsą iš abiejų pusių trumpai apkepkite keptuvėje ant alyvuogių aliejaus po vieną minutę iš kiekvienos pusės. Palikite mėsą kiek praaušti. Ant lėkštės ištieskite 3-4 bryzelius plonai pjaustytos šoninės taip, kad jie vienas su kitu persidengtų (žiūrėkite nuotraukas apačioje), ant jų dėkite šaukštą špinatų, tada guldykite apkeptą mėsą, ant jos vėl uždėkite šaukštą špinatų ir viską apsukite šoninės juostelėmis, kuo sandariau „supakuodami”.
Kai sluoksniuota tešla atšils ir suminkštės ją iškočiokite ir apipjaukite pagal apvalios lėkštės formą, kurios skersmuo 2 kartus didesnis nei mėsos gabalas. Suvyniotą į šoninę jautieną su špinatais dėkite per tešlos vidurį, ant viršaus uždėkite kitą, tokio pat dydžio tešlos apskritimą ir šakute apspauskite tešlą iš visų pusių. Kad abi tešlos geriau suliptų, patepkite kiaušinio plakiniu.
Jei norite mini Velingtonus papuošti – iš tešlos velykinių sausainių formele padarykite įvairias velykines formeles pvz. kiškučių, viščiukų. Aš puošiau kiškučio forma ir dar patepusi kiaušinio plakiniu apibarsčiau aguonomis, bei sezamais. Pyrago tešlą aptepkite kiaušinio plakiniu ir padarykite nors vieną skylutę, kad turėtų per kur išeiti oras. Mano pyragėliuose šią funkciją atstojo velykinio kiškučio akytė, kurią padariau pradūrusi tešlą mediniu pagaliuku.
Mini Velingtonus kepkite įkaitintoje 220 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje. Jei norite, kad kepsnys būtų pusiau žalias ir viduje dar rausvas, kaip ir priklauso kokybiškai jautienos išpjovai, kepkite tik 15 minučių. Iškepusius Velingtono kepsnius iš karto neškite į stalą, nors jie skanūs ir visai atšalę.