Įkaitiname didelį puodą storu dugnu kartu su šlakeliu aliejaus. Dalimis apkepame jautienos gabalėlius iš visų pusių ir atidedame.
Į puodą dedame kubeliais pjaustytus svogūnus ir smulkintą česnaką. Apkepame keletą minučių ir pridedame supjaustytas paprikas bei morkas. Kepame dar keletą minučių pamaišydami.
Grąžiname į puodą apkeptą jautieną, beriame maltą saldžiąją bei rūkytą papriką. Viską gerai išmaišę kepame 1-2 minutes.
Tuomet į puodą pilame konservuotus pomidorus, pilame sultinį. Dedame lauro lapus, beriame druskos ir pipirų. Gerai išmaišius palaukiame, kol troškinys užvirs. Sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir troškiname 1 val.
Po valandos į puodą pridedame kubeliais pjaustytas bulves ir troškiname dar pusvalandį. Baigus troškintis, į guliašą įmaišome saują smulkintų petražolių.