Žemės ir jūros asorti
Ingredientai
Salotoms:
- 3–4 virti burokėliai
- 1 v. š. rudojo cukraus
- Alyvuogių aliejus
- Sojų padažas
- Saujelė gražgarsčių
- 8–10 mažų pomidorų
- Agurkas
- 100 g fetos
- Raudonasis svogūnas
- Saujelė pekano riešutų
Padažui:
- Citrina
- Alyvuogių aliejus
- Balzaminis actas
- Druska, pipirai
Gaminimo eiga
- Ruošiame salotas: keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame burokėlius ir kepame 3–4 minutes.
- Pilame balzaminį actą, sojų padažą, suberiame cukrų. Kaitiname vis pamaišydami, kol nugaruos skystis, ištirps cukrus ir burokėliai karamelizuosis.
- Susmulkiname svogūną, pomidorus, agurką, fetą. Sumaišome daržoves su burokėliais, ant viršaus sudedame fetą ir užpilame paruoštu padažu.
- Ruošiame vėrinukus: jautieną supjaustome kubeliais, pagardiname pipirais ir druska. Krevetes ir šukutes pagardiname prieskoniais. Veriame ant iešmelių: jautiena, šukutė, krevetė.
- Kepame vartydami tiesioginėje kaitroje 5–6 min.
Grįžti